Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Hemelbestormers in de Grote Kerk Naarden

Wie altijd al eens de vestingstad Naarden van boven wilde bekijken, heeft geluk. Dit voorjaar wordt het dak van de Grote Kerk Naarden gerestaureerd en is er een heuse publiekssteiger aangelegd om van het uitzicht te kunnen genieten. Het evenement Hemelbestormers is vanaf 27 april open voor publiek.

Het is een baken in het Gooi, dat zelfs van ver buiten de vestingstad al te zien is: de Grote Kerk Naarden. De kerk stamt uit 1479 en is een rijksmonument. Naarders komen er al eeuwenlang voor de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven: doop, huwelijk en afscheid. Eind 2019 ontving de Stichting Grote Kerk Naarden een restauratiesubsidie van bijna €480.000 van de Provincie Noord-Holland. Dit bedrag wordt onder meer gebruikt voor de renovatie van het dak.

Gewelf van de kerk. Foto: Grote Kerk Naarden.

Om het publiek bij de renovatie te betrekken, is er een publiekssteiger bij het dak geplaatst. Daarop kunnen bezoekers uitkijken over Naarden Vesting en doordeweeks het werk aan het dak zien vorderen. De steiger is onderdeel van het evenement Hemelbestormers, dat vanaf eind april tot en met eind juli te bezoeken is. Doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het gebouw, van binnen en van buiten en op grote hoogte. Er zijn ook verschillende activiteiten gepland, zoals muziek, huwelijksaanzoeken en yoga.

Het uitzicht vanaf de publiekssteiger. Foto: Grote Kerk Naarden.

Op 25 april 2020 opent Hemelbestormers voor genodigden. Op 26 april kunnen bewoners van Naarden Vesting, Vrienden van Grote Kerk Naarden en leden van de Protestantse Gemeente Naarden de steiger beklimmen. Vanaf 27 april is Hemelbestormers open voor publiek. En na Koningsdag iedere woensdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur, zaterdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van de Grote Kerk Naarden.

Publicatiedatum: 09/01/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.