Hele maand september MonetWandelingen in Zaandam

Het Zaandam van 1871 komt tot leven tijdens de wandelingen van Stichting Monet in Zaandam. We kijken door de ogen van de kunstenaar naar de stad van nu. Wat zeggen zijn schilderijen over Zaandam van rond 1871, wat kunnen we nu nog herkennen, welke schepen voeren er, hoeveel molens draaiden er, waar stonden die “huizen in alle kleuren, genoeg om te schilderen voor een heel leven” zoals hij aan zijn vrienden schreef?

Book 2 min

De zomer is bijna weer voorbij en Stichting Monet in Zaandam heeft de afgelopen maanden veel toeristen uit binnen- en buitenland, maar zeer zeker ook oude en nieuwe Zaankanters in het MonetAtelier mogen ontvangen. Om de zomer nog een beetje te verlengen hebben ze in september een reeks van zestien MonetWandelingen georganiseerd. De gidsen nemen u graag mee door het centrum en langs de plekken waar Claude Monet in 1871 heeft geschilderd.

We zien waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, lopen langs het Blauwe Huis (het lievelingsschilderij van Monet) en eindigen in het MonetAtelier waar alle werken als replica zijn te zien. De gidsen van Stichting Monet in Zaandam nemen je mee in de Zaanse wereld van Claude Monet in 1871. De wandeling duurt 1,5 uur en is in het Nederlands.

De wandeling start bij het Czaar Peterbeeld op de Dam in Zaandam en eindigt in het MonetAtelier, Westzijde 14g. Kosten zijn € 10,00 per persoon, behalve op 10 en 11 september. De wandelingen zijn goed te combineren met andere activiteiten in Zaandam. Waaronder een boottocht met de Zaanferry naar de Zaanse Schans en/of het Hembrugterrein en/of Amsterdam.

MonetWandeling door Zaandam. Foto: Marjolein Lensink.

Extra info

Van 2 t/m 11 september
Kermis op de Burcht voor openingstijden zie Kermis Zaandam 2022

4 september
Van 11 tot 20 uur is er de Hembrughappening op het Hembrugterrein. Doe eerst de MonetWandeling en ga dan met de Zaanferry (opstapplaats bij Zaantheater) naar het Hembrugterrein?

10 september
Gratis MonetWandeling tijdens Zaanse UITmarkt . Het thema is Kunstobjecten en Monet in Oud-West (start 13 uur vanaf onze stand bij Bullekerk)

11 september
MonetWandeling thema Zaans Groen tijdens Open Monumenten kosten € 5 per persoon, zie https://monetinzaandam.nl/open-monumenten-2022/

17 september
Let op! Druk in het centrum van Zaandam want dan is er ook de Dam tot Dam wandeling

Nieuwsgierig geworden? Een MonetWandeling boeken kan direct via de website van Stichting Monet in Zaandam.

Publicatiedatum: 01/09/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN