Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Haal het museum in huis met MuseumDepotShop

Heb je altijd al eens een museumstuk in huis willen hebben? Dan ben je bij MuseumDepotShop aan het juiste adres! De webwinkel verkoopt objecten uit de collecties van bekende musea aan particulieren - van foto's en schilderijen tot textiel en meubilair.

MuseumDepotShop is een initiatief van Arjen Pels Rijcken en Jeroen Harinck, beiden ervaren ondernemers met een voorliefde voor kunst, cultuur en educatie, en Alexandra Van Strien, operations manager bij de stichting en ervaren growth marketeer. ‘De museale wereld verzocht ons om hulp bij het ontzamelen. Wij geloofden echter dat dit probleem van overvolle depots bij musea juist een mooie kans zou zijn voor particulieren, om museale objecten een tweede leven te geven.’

MuseumDepotShop is daarop ontstaan als een online platform zonder winstoogmerk, ten behoeve van de verkoop van museale objecten. Het is het enige online platform dat niets anders dan voorheen museale kunst voor een vaste prijs aanbiedt. Deze objecten komen uit het depot van de inmiddels ruim 25 deelnemende musea, waaronder Museum Haarlem, Haarlemmermeermuseum de Cruquius en Museum Kennemerland.

Pareltjes en koopjes

Tot de uitgelichte pareltjes van de webshop behoren onder meer een Franse notenhouten spiegel uit de vroege achttiende eeuw, een set van zes diepe borden met prachtige Chinese motieven en een vergulde wandkroonluchter met kristallen. Maar naast deze sierlijke stukjes antiek verkoopt de MuseumDepotShop ook uiteenlopende gebruiksvoorwerpen, zoals een schemerlamp, een kinderslee en zelfs allerlei oude kleding, die je kunt dragen om je in vroeger tijden te wanen.

Neem vooral eens een kijkje bij de nieuwe toevoegingen, waar wekelijks nieuwe stukken bij worden geplaatst, of snuffel door de koopjeshoek. De gehele collectie is hier te bekijken. En het mooiste is nog wel dat je met elke aankoop het museum steunt.

Bron: MuseumDepotShop

Publicatiedatum: 22/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.