Goed gevonden

Team Archeologie van Stichting Oud Castricum heeft een zeer interessante expositie samengesteld. De tentoonstelling, genaamd ‘Goed Gevonden’, toont vele fraaie vondsten uit Castricum en nabije omgeving vanaf 1950. De tentoonstelling loopt tot 20 augustus en is te zien bij ‘De Duynkant’ van Oud Castricum aan de Geversweg 1b te Castricum.

Book 1 min

In de Castricumse en Bakkumse bodem inclusief het duingebied liggen resten van bewoning die teruggaan tot 200 v. Chr. Met onze vondsten van duimpotje tot gouden munt wordt het verhaal over de geschiedenis van de archeologie in Castricum bijna aanraakbaar.

Er worden verschillende archeologische gereedschappen getoond, je kunt scherven determineren, er liggen kaarten en tekeningen. Op posters en in vitrines worden een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij lokale metaaldetectoristen is er speciale aandacht voor de uitzonderlijke veelheid aan munten, die hier is gevonden.

Daarnaast zijn er een powerpoint en twee korte films te zien: één over de Oosterbuurt en één over De Boogaert.

Kwartet

Voor de gelegenheid is er een kwartetspel ontwikkeld met de naam ‘Goed Gevonden’. Het spel betreft Castricumse vondstlocaties en het gaat over archeologie. Het kwartetspel is bij Oud-Castricum te koop voor 4,95 euro.

Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan De Duynkant aan de Geversweg 1b. U bent van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur.

De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen € 1,00 entree. Deze expositie is tot en met 20 augustus 2023 op elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen.

Ook tijdens de Nationale Archeologiedagen is De Duynkant open op zondag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron: Stichting Oud-Castricum

Publicatiedatum: 26/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN