Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Gezocht: cadeaus voor de jarige stad!

Eind juni reist er een enorm ‘cadeau’ door Amsterdam. Om aandacht te vragen voor de viering van 750 jaar Amsterdam volgend jaar en Amsterdammers uit te nodigen om een eigen cadeau-idee voor de stad te bedenken. Met hun idee kunnen zij in aanmerking komen voor subsidie.

In 2025 wordt Amsterdam 750 jaar, een bijzondere verjaardag die Stichting Amsterdam 750 gezamenlijk wil vieren. De stichting roept Amsterdammers en Weespers op een cadeau voor de stad te bedenken en zelf invulling te geven aan deze historische gebeurtenis. Inwoners en (non-profit) organisaties uit Amsterdam, inclusief Weesp en Driemond, kunnen subsidie aanvragen voor initiatieven die speciaal zijn bedacht voor de viering. Er kan worden aangevraagd voor uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld op gebied van sport, cultuur, onderwijs, welzijn, wetenschap of een combinatie daarvan. Op 2 september 2024 opent Stichting Amsterdam 750 de achtste en tevens laatste subsidieronde.

Subsidie aanvragen

Bij Stichting Amsterdam 750 kan subsidie worden aangevraagd voor 10.000, 20.000 of 50.000 euro. Om zo veel mogelijk projecten te kunnen ondersteunen worden vooral subsidies van 10.000 euro verleend. Alle ideeën zijn welkom, of het nu gaat om een sportactiviteit voor jongeren, een groots diner voor de buurt, iets cultureels voor ouderen, of een mix van thema’s, middelen en doelgroepen. Belangrijk is dat het project ook na de verjaardag nog van waarde is voor Amsterdammers. Aanvragen kunnen op maandag 2 september vanaf 9:00 worden ingediend tot het maximum is bereikt, en dat kan al heel snel zijn. De precieze voorwaarden en mogelijkheden van de regeling zijn te lezen op https://stichtingamsterdam750.nl.

Cadeau op tournee door Amsterdam en Weesp. Foto: Stichting Amsterdam 750.

Reuzengroot cadeau op tournee door Amsterdam en Weesp

Van 21 tot en met 28 juni reist een enorm cadeau langs alle stadsdelen van Amsterdam en Weesp. Stichting Amsterdam 750 nodigt Amsterdammers en Weespers uit om na te denken over hun bijdrage aan de viering van 750 jaar Amsterdam. Het cadeau wordt elke dag op een ander plein geplaatst, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over het aanvragen van subsidie voor hun cadeau-ideeën voor de verjaardag. De exacte locaties van het reizende cadeau zijn te vinden op https://stichtingamsterdam750.nl/events/.

Informatiebijeenkomsten en workshops

Om juist ook minder ervaren aanvragers te betrekken worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd waar toelichting wordt gegeven op de subsidieregeling. Hiernaast worden er workshops gegeven. De precieze tijden en locaties van de informatiebijeenkomsten en workshops zijn te vinden via: https://stichtingamsterdam750.nl/events/.

Over Stichting Amsterdam 750

Stichting Amsterdam 750 is een onafhankelijke stichting die mede uitvoering geeft aan de gemeentelijke plannen voor de viering van Amsterdam 750 zoals beschreven in Programmaplan Amsterdam 750. De Stichting is onafhankelijk in haar oordeel over de ingediende initiatieven, en laat zich hierbij adviseren door een Adviesraad, bestaande uit een roulerende pool van Amsterdammers met relevante achtergrond en ervaring. Voor de uitvoering werkt de Stichting samen met het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Bron: Stichting Amsterdam 750

Publicatiedatum: 12/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.