Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

GeschiedenisLokaal023 is vernieuwd!

Het gratis bronnenplatform GeschiedenisLokaal heeft een fris nieuw uiterlijk! Op GeschiedenisLokaal023 vind je primaire bronnen over de geschiedenis van regio Haarlem voor leerlingen en hun docenten in het voortgezet onderwijs.

De bronnen van GeschiedenisLokaal023 zijn gratis te downloaden op hoge resolutie voor gebruik in presentaties op bijvoorbeeld het digibord of in profielwerkstukken. Om het overzichtelijk te maken zijn de bronnen ondergebracht in thema’s die aansluiten bij de tien tijdvakken in het voortgezet onderwijs.

Naast het nieuwe uiterlijk is de structuur van de website aangepast. Op de homepage navigeer je gemakkelijk naar de beschikbare thema’s, tijdvakken, tools en bronnen. Om de leerlingen te helpen met het lezen en begrijpen van oude teksten, bevat de site transcripties en hertalingen van de aangeboden bronnen. Sommige bronnen zijn ook opgenomen in een tijdlijn. Daarnaast kun je via de tool ‘Bronnen op de kaart’ in één oogopslag zien aan welke locaties de bronnen binnen een thema verbonden zijn. Tot slot kun je met de tool ‘Toen en nu’ een situatie uit het verleden met het heden vergelijken. De tools vind je onder de bron of via de homepage.

Op GeschiedenisLokaal023 kan gezocht worden op tools, thema’s en tijdvakken.

Samenwerking

De bronnen op GeschiedenisLokaal023 zijn afkomstig uit het Noord-Hollands Archief, Teylers Museum, Frans Hals Museum, Bureau Archeologie Haarlem en Museum Haarlem. In de komende periode worden bronnen toegevoegd over de gemeenten Velsen, Bloemendaal, Haarlemmermeer en Heemstede.

Ook de GeschiedenisLokalen van de regio’s Westfriesland, Waterland, Alkmaar en Amsterdam zijn vernieuwd. Elk GeschiedenisLokaal heeft eigen relevante bronnen en thema’s die in de betreffende regio spelen.

Bronnenoverzicht op GeschiedenisLokaal023.

Bron: GeschiedenisLokaal023

Publicatiedatum: 14/02/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.