FotoFestival Naarden: The Art of Living

Deze zomer vindt het FotoFestival Naarden 2021 plaats. Thema is ‘The Art of Living’; een fotografische viering van het leven. Hoe gaan mensen om met het leven in de samenleving, in hun bubbel of als individu? Hoe vieren zij het leven in goede tijden en hoe beleven ze het leven in minder goede tijden?

Book 1 min

Sinds 1989 wordt tweejaarlijks in de vesting van Naarden het FotoFestival Naarden georganiseerd. Na 30 jaar is het festival uitgegroeid tot een van de belangrijkste fototentoonstellingen van Nederland. Toonaangevend, compleet, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het FotoFestival Naarden kenmerken. De context van de historische vestingstad geeft extra betekenis aan de foto’s – een dimensie die maakt dat je een bezoek aan het festival niet snel vergeet.

Met een vernieuwd curatorenteam bestaande uit vier jonge professionals is hoofdcurator Feiko Koster op zoek gegaan naar deze immateriële kunstvorm. De ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en misschien wel alledaagse mensen is op verschillende locaties in en buiten de Vesting te zien.

Het FotoFestival Naarden in 2009. Foto: Dagoos, via Wikimedia (CC BY 2.5 nl).

De editie van het FotoFestival Naarden 2021 zal openen op zaterdag 3 juli 2021 en doorlopen tot en met zondag 29 augustus 2021. De hoofdcurator voor de komende editie is Feiko Koster, galeriehouder Koster Fine Art Gallery, Naarden. Hij wordt bijgestaan door vier gastcuratoren: Guinevere Ras, curator Nederlands Fotomuseum, Rotterdam, Lotte van Es, curator Huis Marseille, Amsterdam, Madé van Krimpen, galeriehouder Multiplemadé, Amsterdam en Kenneth Stamp, curator special project ‘Celebrate the Dutch Landscape’. Het thema voor deze editie ‘The Art of Living’.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van het FotoFestival Naarden.

Bronnen: Grote Kerk Naarden en FotoFestival Naarden

Publicatiedatum: 27/05/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN