Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Eye Film Player: Brilliant Biograph gratis

De compilatiefilm The brilliant biograph: earliest moving images of Europe (1897-1902) is vanaf 27 oktober gratis te bekijken op de bètaversie van de Eye Film Player, het on demand streamingplatform van Eye.

The brilliant biograph: earliest moving images of Europe (1897-1902) is een schitterende compilatie van opnamen uit de collectie van de Mutoscope and Biograph Company, een van de eerste filmbedrijven. Laat je meevoeren naar het Venetië, Berlijn en Amsterdam van ruim 120 jaar geleden en voel de opwinding van de eerste filmbeelden!

Met steun van de Europese Commissie zijn 50 films van de Mutoscope and Biograph Company afkomstig uit de collecties van Eye en het British Film Institute (BFI) digitaal gerestaureerd. Deze één-minuten-tijdcapsules – gedraaid op 68mm-nitraat – zijn vermaard vanwege de unieke resolutie.

De compilatiefilm brengt de kijker terug naar het leven rond 1900, toen steden als Berlijn, Amsterdam en Londen een sterke groei doormaakten; ook de opnamen van een betoverend Venetië – toen vooral toeristenbestemming voor de happy few – zijn van een indrukwekkende schoonheid.

Bekijk hier gratis: The brilliant biograph: earliest moving images of Europe (1897-1902), samengesteld door Frank Roumen en Elif Rongen. Muziek: Daan van den Hurk. In samenwerking met het British Film Institute (BFI) en met steun van de Europese Commissie.

Bron: Eye Filmmuseum

Publicatiedatum: 28/10/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.