Erfgoedatlas gelanceerd

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft een nieuwe online tool gelanceerd, de Erfgoedatlas. Eén online plek waar alle kaarten van beschermd en onbeschermd erfgoed samenkomen. Denk hierbij aan kaarten op het gebied van archeologie, monumenten en landschap. Maar ook luchtfoto’s, kadastrale gegevens en ruimtelijke plannen zijn terug te vinden in de Erfgoedatlas.

Book 1 min

Voor wie?

De Erfgoedatlas is interessant voor een breed publiek waaronder erfgoed­professionals, beleidsmedewerkers en planologen. Het is nu mogelijk om met een paar klikken het erfgoed van een bepaald gebied inzichtelijk te maken. Daarnaast kunnen er simpele visuele analyses uitgevoerd worden om bijvoorbeeld planschade bij voorbaat te voorkomen.

De Erfgoedatlas is ook interessant voor burgers die nieuwsgierig zijn naar bijvoorbeeld hoeveel Rijksmonumenten hun gemeente telt of informatie zoeken over historische objecten of het landschap in hun omgeving.

Eén centrale plek

De Erfgoedatlas biedt de gebruiker één centrale plek waar de meeste kaartinformatie van de RCE in samenhang is terug te vinden. De atlas stelt de gebruiker in staat om zelf combinaties te maken tussen kaarten en zo op onderzoek uit te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Nieuwsgierig?

Bekijk de Erfgoedatlas.

Bron: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Publicatiedatum: 24/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN