Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De Zaansche Molen blaast een nieuw kinderboek de wereld in

Op dinsdag 13 februari 2024 zijn de eerste exemplaren van het kinderboek "Wind in de Wieken, Jort en Jikke en de Wind" officieel overhandigd aan de makers van het boek. Dit bijzondere moment vond plaats te midden van het creatieve team dat aan dit project heeft gewerkt, waaronder auteur en illustrator Gerro Riepema, vormgeefster Trudy Boom-Reuvekamp en Resi Veenman-Pranger, die de begeleiding en eindredactie voor haar rekening nam.

Gerro Riepema, die zich als vrijwilliger inzet bij het educatieteam van De Zaansche Molen, heeft met “Wind in de Wieken” een verhaal gecreĆ«erd dat niet alleen vermaakt, maar ook educatief van grote waarde is. Het boek wordt gebruikt bij het educatieprogramma “Waaien en Draaien”, dat kinderen op speelse wijze kennis laat maken met de werking en het belang van windmolens, met speciale aandacht voor de historische molens De Bleeke Dood en De Huisman.

Trudy Boom, Gerro Riepema en Resi Veenman bij de overhandiging van het kinderboek. Foto: De Zaansche Molen.

Het verhaal volgt twee nieuwsgierige kinderen, Jort en Jikke, die tijdens een stormachtige dag aan de kust op onderzoek uitgaan om de herkomst van de wind te ontdekken. Hun avontuur leidt hen langs diverse personages, waaronder een molenaar, een buurman die de was ophangt of de piloot, van wie ze telkens verschillende uitleg krijgen over de wind. Dit leidt tot een leuke ontdekkingsreis vol verrassingen en nieuwe inzichten.

“Wind in de Wieken” richt zich op beginnende lezers in groep 3/4 en is ook heel leuk om voor te lezen. Het introduceert kinderen op een toegankelijke manier aan woorden zoals windrichtingen en verschillende soorten wind, zoals tegenwind, rugwind en zijwind.

Vanaf vandaag is “Wind in de Wieken, Jort en Jikke en de Wind” verkrijgbaar via de website waar belangstellenden het boek direct kunnen bestellen of bij de winkel van het Molenmuseum of Molen De Huisman.

Bron: De Zaansche Molen

Publicatiedatum: 22/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.