Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De Jurk doet het nog steeds goed

Zoals verwacht heeft de permanente tentoonstelling van de uit het Palmhoutwrak opgedoken jurk het bezoek aan Museum Kaap Skil op Texel een flinke boost gegeven.

De bezoekersaantallen zijn omhoog geschoten en donderdag 19 oktober tikte het Texelse museum de 80.000 bezoekers aan.

De familie Stolk uit Utrecht was de gelukkige. Zij hadden de spannende, driedelige tv-documentaire over De Jurk gezien en wilde de vondst wel eens met eigen ogen zien. Aangezien ze de 80.000ste bezoeker waren, mochten ze zich in het Museumcafé te goed doen aan koffie/thee en taart. Ook kregen een tasje met leuke producten uit de Museumshop mee naar huis.

Veel belangstelling

Net als de familie Stolk komt, sinds de uitzending van de driedelige documentaire, een groot deel van de bezoekers van Museum Kaap Skil speciaal voor De Jurk. Dankzij alle aandacht in de (inter)nationale media voor De Jurk en het spannende verhaal rondom de vondst uit het Palmhoutwrak, zijn de bezoekersaantallen van Museum Kaap Skil omhoog geschoten. Gelukkig is De Jurk opgenomen in een permanente tentoonstelling, zodat iedereen de kans heeft om hem te komen bewonderen. De familie Stolk heeft ervan genoten!

Bron: Museum Kaap Skil

Publicatiedatum: 22/10/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.