Comenius Museum weer open voor Comeniusjaar

Op 14 januari 2020 gaat het Comenius Museum in Naarden na een grote verbouwing weer open. Net op tijd voor het Comeniusjaar 2020.

Book 1 min

Het Comenius Museum is een klein cultuurhistorisch museum in Naarden dat als doel heeft het gedachtengoed van Comenius levend te houden. Het bestaat uit museum en mausoleum waar Comenius begraven ligt.

Hoofd van Comenius op sokkel. Foto: Comenius Museum.

De grootscheepse verbouwing van de begane grond van het Comenius Museum is nagenoeg voltooid. Na ruim drie maanden gesloten te zijn geweest, gaat het museum op 14 januari weer open met een reprise van de dubbeltentoonstelling ‘Rembrandt en Comenius’ en ‘Kijk Comenius’. Centraal staan hierbij het door Rembrandt geschilderde portret van Comenius en een verzameling van talloze portretten van Comenius door de tijd heen gezien vanuit verschillende ooghoeken. U kunt deze tentoonstelling bekijken tot en met 29 maart 2020.

Rembrandt van Rijn, portret van Comenius, collectie Uffizi Florence.

Op 19 januari a.s. houdt de heer Henk Roos bovendien een lezing over ‘Comenius en Rembrandt’. De lezing start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in het museum en kost € 12,50 (met de Museumkaart slechts € 6). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@comeniusmuseum.nl.

Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het Comenius Museum.

Tekst: Comenius Museum

Publicatiedatum: 22/12/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN