Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beluister de H’ART Museum Podcast

In de tweewekelijkse H’ART Museum Podcast wordt iedere aflevering één object uit de tentoonstelling 'Julius Caesar' uitgelicht en vanuit een nieuw perspectief bekeken. De afleveringen zijn allemaal online te beluisteren.

Met de titel Julius Caesar. Ik kwam, ik zag en ging ten onder brengt het H’ART Museum haar allereerste tentoonstelling. Via een unieke collectie van bijna 150 historische objecten, beleef je dit spannende verhaal uit de wereldgeschiedenis en volg je het bewogen leven van Caesar. Van zijn beroemde opkomst als gewone Romeinse burger tot gelauwerde generaal, helemaal tot aan zijn beruchte ondergang en uiteindelijk tot zijn moord. Ontdek alles over Caesars verbond (en affaire) met Cleopatra en hun nalatenschap.

Ring met afbeelding van Caesar. Collectie Museo Archeologico Nazionale di Firenze.

Podcast

Tijdens de tentoonstelling kijken prof. dr. Eric Moormann, emeritus hoogleraar Klassieke Archeologie, en Niko Bos (H’ART Museum Educatie) hoe objecten uit de tijd van Julius Caesar in de Asterix strips worden weergegeven.

In de eerste aflevering bespreken Niko en Eric een familieportret op een grafsteen. Wie waren deze mensen? En waar stond die grafsteen precies? Dit wordt vervolgens vergeleken met een Romeins familieportret uit Asterix en de lauwerkrans van Caesar. Klopt deze weergave in de strip historisch gezien (duim omhoog)? Of juist niet (duim omlaag)? Beluister de eerste aflevering hieronder:

Beluister de andere afleveringen en abonneer je op de H’ART Museum Podcast met je favoriete podcastspeler: Spotify, Apple Podcasts, Podimo of Castbox.

Bron: H’ART Museum

Publicatiedatum: 05/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.