Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Op zondag 6 augustus is het van 12.00 – 17.00 uur Beestjesdag bij Hortus Alkmaar. Het is niet alleen leuk, maar ook best goed om wat meer te weten over alles wat er krioelt in het water en in de composthoop. En welke vlinders er vliegen in de tuin. Beestjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit. En de biodiversiteit is uiteindelijk belangrijk voor ons allemaal. Ontdek het tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Book 1 min

Voor de kinderen

Als de zon schijnt, kunnen kinderen vlinders zoeken in de tuin met een speciale herkenningskaart. Er is veel te ontdekken over waterdiertjes in aquariums en bodemdiertjes in de composthoop. Kinderen mogen hommels aaien en een egeltje of een ander beestje knutselen. Er zijn ook gratis rondleidingen in de tuin (ook voor volwassenen). Schminken is altijd een hit. Net als een speurtocht door de tuin met opdrachten, een loep en een fluitje om vogels te lokken. De kleintjes kunnen de paddenstoelen van het Kabouterpad opsporen.

Beestjesdingen te koop

Er zijn leuke ‘beestjesdingen’ te koop zoals loepjes, insectenpotjes en honing. En ook zaden waarvan de planten een border en balkon interessanter maken voor beestjes. Na al deze ontdekkingen en informatie is het heerlijk even na te genieten van een lekker hapje of drankje op het sfeervolle terras.

Datum: Zondag 6 augustus
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 43, Alkmaar op bedrijventerrein De Beverkoog
Entree: € 6,- voor volwassenen, kinderen 0 t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 3,50.

Meer info: www.hortusalkmaar.nl en info@hortusalkmaar.nl of 0725669639.

Bron: Hortus Alkmaar

Publicatiedatum: 24/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN