Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Archeologietalentprijs 2021

Ken je een jong archeologietalent met een neus voor innovatie en verbinding? Dan kun je deze persoon tot 14 oktober voordragen voor de Archeologietalentprijs! De prijs, een ontwikkeltraject ter waarde van €7.000, wordt uitgereikt tijdens de Reuvensdagen. Vorig jaar ging de prijs naar Jesper de Raad.

Sinds 2020 reikt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) de Archeologietalentprijs uit. De prijs is bedoeld voor jonge archeologen die werkzaam zijn in de Nederlandse archeologie. De prijs, een ontwikkeltraject ter waarde van €7.000, wordt uitgereikt tijdens de Reuvensdagen.

De RCE verzorgt de uitvoering van deze stimuleringsprijs voor jong talent in opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs bevordert de verbinding tussen generaties in de archeologiesector en genereert positieve (publicitaire) aandacht voor de archeologie in het algemeen en voor de ontwikkeling van jonge professionals in de archeologie in het bijzonder. De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Criteria

  • Genomineerde is jonger dan 32 jaar op het moment van uitreiking van de prijs.
  • Besteedt in het werkpakket een groot deel van de tijd aan archeologie en is op een professionele manier met archeologie bezig.
  • Legt op een innovatieve manier verbinding tussen twee of drie werkvelden: bedrijfsleven, wetenschap, maatschappij.
  • Heeft de ambitie om deel te nemen aan een (betaald) persoonlijk ontwikkelingstraject.
  • Is betaald werkzaam in de Nederlandse archeologie, in loondienst of als zelfstandige.
  • Heeft visie op het inzetten van vernieuwende presentatiewijzen om de toegankelijkheid van archeologie voor een breder of nieuw publiek te vergroten.

Deelname

Kandidaten kunnen door directeuren of leidinggevenden worden voorgedragen via dit formulier. Ook is het mogelijk voor een kandidaat om zichzelf in te schrijven. In dit geval wordt gevraagd twee referenties toe te voegen. Inschrijven is mogelijk tot 14 oktober 2021.

Winnaars

  • 2020 Jesper de Raad (onderscheidt zich in zijn vele praktische bijdragen aan de publieksarcheologie en community archaeology maar ook in zijn initiatieven om jonge erfgoedprofessionals duurzaam te vernetwerken, zowel in Nederland als in het buitenland).

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Publicatiedatum: 13/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.