Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Anne Frank Huis ontwikkelt nieuwe audiotour voor jonge bezoekers

Op 28 november 2022 kreeg de Anne Frank Stichting de Cultuurfonds Prijs 2022, ter waarde van € 100.000, uitgereikt door Koningin Máxima. De prijs is een eerbetoon aan de nagedachtenis van Anne Frank, wiens leven en woorden nog altijd jongeren wereldwijd inspireert.

Het Anne Frank Huis is de plek waar het verhaal van Anne Frank op authentieke en betrouwbare wijze gepresenteerd wordt. Jaarlijks ontvangt het museum meer dan 1.2 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

In het Anne Frank Huis kunnen museumbezoekers gebruikmaken van een audiotour, die meer historische context en verdieping biedt om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. De tour is beschikbaar in negen talen: Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Italiaans, Japans, Nederlands, Portugees en Spaans. Bezoekers luisteren geboeid, het is meestal muisstil in het museum.

Jonge bezoekers luisteren naar de audiotour. Foto: Anne Frank Stichting.

Audiotour voor jonge bezoekers

Met het prijzengeld van het Cultuurfonds is een audiotour voor kinderen ontwikkeld. De huidige audiotour in het Anne Frank Huis is minder geschikt voor jonge bezoekers. Omdat veel jongeren niet de mogelijkheid hebben het Anne Frank Huis te bezoeken, worden de audio-opnames ook gebruikt voor een speciale online tour.
Op 3 mei wordt de nieuwe audiotour in gebruik genomen in het museum en is de nieuwe videotour online te bekijken.

Bron: Anne Frank Stichting

Publicatiedatum: 11/04/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.