Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Ambachtenweekend in het Stoommachinemuseum

Bij het Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, kun je tijdens de zomerfair vele ambachtslieden aan het werk zien bij het beoefenen van hun ambacht. Zo showt beeldend kunstenaar Rein Veldboer zijn prachtige houten sculpturen en laat hij de techniek zien van het ambachtelijk letterkappen in hout. Ook zijn er demonstraties met mandenvlechten, papierscheppen, midwinterhoorn bouwen, houtdraaien, weven, spinnen, touwslaan (sla je eigen springtouw!), (edel)smeden en nog veel meer.

Tinnegieten, leuk voor jong en oud 

Met tin, een metaal dat vloeibaar wordt als je het verhit, kun je de leukste voorwerpen maken door het na verhitting in een mal te gieten waar het afkoelt en weer stolt. Probeer het zelf ook eens! Bij de tinnegieter kun je tegen een kleine vergoeding je eigen tinnen figuurtje gieten.

Beeld: Stoommachinemuseum.

Superstoom                                                                                                                                                                     

De machines draaien zowel binnen in het museum alsook enkele machines buiten in de machinetuin. In de museumhaven ligt de kolengestookte emmerbaggermolen onder stoom. Stap aan boord en ontdek hoe de bemanning vroeger leefde en werkte.

Beeld: Stoommachinemuseum.

Museumrondvaarten

Schipper Rob Smak van de Koggevaarder neemt je in een klein uur mee langs de mooiste plekken in en rondom Medemblik. Varen door Medemblik maakt je museumbezoek extra leuk en is een onvergetelijke belevenis! Rondvaarten vertrekken zaterdag 6 en zondag 7 juli vanaf het museum om 13.00 en 14.00 uur. Tarieven: combinatieticket museumbezoek én rondvaart: kinderen 5-12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15. Museumkaarthouders betalen € 8 p.p. Vaar je mee? Reserveer dan een ticket via 0227 544732.

Beeld: Stoommachinemuseum.

Bron: Stoommachinemuseum

Publicatiedatum: 30/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.