Aan Tafel! thema Dag van Het Kasteel 2024

De 17e Dag van het Kasteel staat in het teken van voedsel, keukens, moestuinen, serviezen en etiquette. Eetculturen van kastelen, buitenplaatsen, landgoederen en adelijke woonhuizen vormen volgens de organisatie een mooie aanleiding om alle zintuigen van bezoekers aan te spreken. In dat kader is het team van de Dag van het Kasteel 2024 op zoek naar het beste kasteelrecept van Nederland.

Book 2 min

Tijdens het pinksterweekend (17 t/m 20 mei) is het weer zover: de 17e editie van Dag van het Kasteel. En deze editie mag Stichting Dag van het Kasteel, dankzij de VriendenLoterij, weer een prachtig geldbedrag van €10.000 weggegeven! Begin volgend jaar wordt het Nederlandse publiek gevraagd om op ‘het beste kasteelrecept van Nederland’ te stemmen. Lees snel verder hoe jouw locatie kans kan maken op dit prachtige geldbedrag.

Het beste kasteelrecept van Nederland

Heb jij een heerlijk recept dat al generaties lang wordt bereid in jouw kasteel? Of heb je een gerecht ontdekt dat perfect past bij de sfeer en de geschiedenis van jouw kasteel? Dan is dit je kans om het te delen met de rest van Nederland en een mooie prijs te winnen! Stichting Dag van het Kasteel is op zoek naar het beste kasteelrecept van Nederland. Een recept dat niet alleen lekker smaakt, maar ook een verhaal vertelt over jouw kasteel.

Je kunt je recept insturen tot en met zondag 31 december 2023. Daarna zal een deskundige jury alle inzendingen beoordelen en hieruit tien gerechten kiezen waarop het publiek kan stemmen.

Op donderdagavond 16 mei wordt bekendgemaakt wie de winnaar is. De winnaar van de VriendenLoterij Kasteelprijs ontvangt €10.000 en een eervolle vermelding op onze website en onze (online)kanalen. Bovendien zal het winnende recept worden gepubliceerd in een speciaal kookboek met de beste historische recepten van Nederland.

Meedoen

  • Stuur het recept in via het online formulier
  • Vermeld naam, ingrediënten, bereidingswijze en herkomst van het recept
  • Maak een goede foto van het gerecht met op de achtergrond het kasteel waar je werkt of woont
  • Een motivatietekst (van maximaal 250 woorden) waarin je uitlegt waarom jouw recept het beste historische recept van Nederland is.

Wanneer je mee doet, ga je akkoord met de deelnamevoorwaarden van de wedstrijd. Deze kun je hier lezen.

Bronnen: Dag van het Kasteel en Monumentaal

Publicatiedatum: 06/11/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN