Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

50 jaar Vereniging Historisch Purmerend

In 2021 bestaat de Vereniging Historisch Purmerend maar liefst 50 jaar en dat moet gevierd worden! Met onder meer een boek en een speciale ledenpas wordt aandacht besteed aan dit bijzondere jubileum.

Het kroonjaar zal gevierd worden met een aantal speciale acties. Zo verschijnt er in het voorjaar een boek over de recente geschiedenis van de stad. Dit boek beslaat de periode vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot heden, een tijd met grote maatschappelijke veranderingen, waarin Purmerend groeide van een ‘dorp met stadsrechten’ tot een middelgrote stad in de 21e eeuw.

Thema’s zoals de binnenstad, de cultuur en de bewoners van Purmerend geven kleur aan de afgelopen 75 jaar. Ook zijn in het boek verhalen van beroemde Purmerenders opgenomen, onder wie Hans Klok, Danny de Munck en Britt Dekker. Het boek zal half april verschijnen en € 19,95 (excl. € 6,75 verzendkosten) kosten, en kan besteld worden via secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl.

In het boek zal alles over Purmerend in de afgelopen 75 jaar te lezen zijn. Foto’s: Vereniging Historisch Purmerend.

Onlangs hebben de leden het nieuwe bewijs van lidmaatschap ontvangen met daarop de afbeelding van Jan ten Cate, de oprichter van de Vereniging Historisch Purmerend. Ook op deze manier wordt aandacht besteed aan het jubileum. Wat u dit jaar nog meer kunt verwachten, is nog een verrassing.

Wilt u ook lid worden? Uw steun wordt zeer gewaardeerd. een lidmaatschap kost slechts € 15,- per jaar. Aanmelden kan via deze link.

Bron: Vereniging Historisch Purmerend

Publicatiedatum: 01/02/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.