Tentoonstelling ‘De mythe achter de man’

Hèt boegbeeld van Haarlem is Laurens Janszoon Coster. Volgens de overlevering heeft hij precies 600 jaar geleden, in 1423, de boekdrukkunst in de Haarlemmerhout uitgevonden. De tentoonstelling 'De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster' is te zien van 23 november 2023 t/m 10 mei 2024 in de Janskerk (Jansstraat 40) in Haarlem.

Book 1 min

Vele generaties Haarlemmers zijn opgegroeid met dit verhaal. Daarom nemen we jou dit jubileumjaar mee op een zoektocht naar de oorsprong van de Costerlegende in de tentoonstelling De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster. Want hoe weten we zeker dat de uitvinding van de boekdrukkunst in 1423 plaatsvond in Haarlem, en juist door deze man?

Voor onze zoektocht gebruiken we topstukken uit onze bibliotheekcollecties: enkele van de vroegste gedrukte Nederlandse werken die gevonden en bewaard zijn als bewijsstukken voor Costers uitvinding.  Pagina voor pagina bladeren we terug en pellen we het verhaal rond Costers uitvinding af.

De tentoonstelling De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster is te zien van 23 november 2023 t/m 10 mei 2024 in de Janskerk (Jansstraat 40) in Haarlem.

Openingstijden
– Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
– Iedere derde zaterdag van de maand: 9.00-16.00 uur

Gratis entree

Bron: Noord-Hollands Archief

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN