Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

SARI/STATEMENT

12-04-2024 - 03-11-2024

Een mode-tentoonstelling over de hedendaagse sari in India en haar diaspora. Met ruim 60 statement sari’s die radicaal vernieuwd zijn voor de wereld van nu. Geweven van zijde, van staal of van versleten denim. Geknoopt, geplooid of ingesnoerd. Gedragen uit protest, om iets te vieren of gewoon, op weg naar het werk. SARI/STATEMENT laat zien dat de sari één van de grootste wereldwijde fashion-verhalen van dit moment is.

In deze mode-expositie zie je hoe ontwerpers, dragers en makers op hun eigen manier betekenis geven aan- en een statement maken met de sari: als mode, als zelfexpressie of verzetsdaad en op nog vele andere manieren.

Foto: Les Adu via Wereldmuseum Amsterdam.

De sari’s in de expo komen van gerenommeerde merken uit de Indiase en internationale modewereld. Zo je zie je een sari van het modehuis Abu Jani Sandeep Khosla, gedragen door actrice Deepika Padukone op het filmfestival van Cannes in 2022. En de sari van het Indiase modehuis Tarun Tahiliani, gedragen door Lady Gaga in 2011 tijdens haar debuutshow in India. Ook is een stijlvolle minimalistische sari van befaamd modeontwerper Sabyasachi te zien, en de roze sari van ontwerper Jan Taminiau, gedragen door koningin Máxima voor een staatsbezoek aan India.

Foto: Les Adu via Wereldmuseum Amsterdam.

Bezoek de tentoonstelling vanaf 12 april tot 3 november 2024 in het Wereldmuseum Amsterdam.

Deze tentoonstelling is een reizende expositie van the Design Museum, Londen. ‘The Offbeat Sari’ was daar te zien van 19 mei t/m 17 september 2023.

Bron: Wereldmuseum Amsterdam

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.