Leeghwater-arrangement

Het Kleinste Huisje en de Grote Kerk Schermerhorn organiseren op zondag 16 juni het eerste Leeghwater-arrangement van dit jaar, er volgen er nog twee in juli en augustus.

Zondagmiddag 16 juni start het eerste Leeghwater-arrangement van dit seizoen in de Grote Kerk Schermerhorn. De deelnemers worden ontvangen met koffie en thee en krijgen een verhaal over al het prachtigs van die kerk uit 1636. Er zijn veel authentieke elementen te zien, en de gebrandschilderde ramen staan in de top tien van gebrandschilderd glas. De rondleiders kunnen u er veel interessants over vertellen.

Na een uurtje vertrekt u uit de kerk en loopt in nog geen 5 minuten naar Het Kleinste Huisje. Dat is het enige, nog overgebleven tuindershuisje van het Schermereiland. Het interieur vertelt het verhaal van het wonen en leven rond 1900 in Schermerhorn. Ook hier wordt u ontvangen met koffie en thee. Vanuit de tuin van het Kleinste Huisje stapt u in een fluisterboot voor een rondvaart door de Eilandspolder. U vaart dan door een prachtig waterrijk gebied dat in de 13de eeuw werd bedijkt. Het gebied is open en weids van karakter en is rijk aan weidevogels zoals de wulp en de grutto. De kapitein van de boot zal u veel kunnen vertellen over dit oeroude gebied.

De Grote Kerk Schermerhorn met vogels. Via Grote Kerk Schermerhorn.

Praktisch

Het Leeghwater-arrangement is een samenwerkingsproject van het Kleinste Huisje en de Grote Kerk Schermerhorn.

Datum: Zondag 16 juni
Aanvangsttijd: 12.30 u in de Grote Kerk Schermerhorn
Tickets: via de website

Andere data voor de Leeghwater-arrangementen: 21 juli en 11 augustus, zie daarvoor ook de website.