Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winter Wonderland Express

Winter Wonderland Express is de gloednieuwe Tijdreis van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Coronaproof en in de gezelligste tijd van het jaar. Een onvergetelijke reisbelevenis in de weekenden vanaf 15 november tot en met de Kerstvakantie. Voor het eerst maken ze daarbij de hele rit van Hoorn naar Medemblik v.v.

Nadat we je welkom hebben geheten op Winterstation Hoorn begint de stoomtramrit. Afhankelijk van de reisdatum komen we onderweg Sinterklaas of de Kerstman tegen, die ons proberen bij te houden met hun ‘Pakjestram’. Ze moeten namelijk op tijd zijn voor de verrassing in Medemblik…

Na aankomst begint de Medemblik Experience: een cadeaupuzzeltocht door de sfeervolle binnenstad of er is gelegenheid te helpen in de Bakkerij van Sinterklaas en de Kerstman (in museum De Oude Bakkerij – toegang met korting via onze webshop). Als Sint of de Kerstman op tijd zijn, kunnen de jongste bezoekers daarna naar de Pakjeskamer op station Medemblik hun cadeautje ophalen.

De stoker gooit intussen nog wat kolen op het vuur. Dankzij de stoom uit de locomotief is het heerlijk warm in de tram, die vervolgens de duisternis tegemoet rijdt richting Hoorn, waar de stoomtram weer aankomt op ons gezellige verlichte Winterstation in Hoorn. Het sfeertje is compleet. Alleen de sneeuw kunnen we niet beloven…

De stoomtram vertrekt om 13.30 uit Hoorn, maar zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Terugkeer van de stoomtram in Hoorn is gepland rond 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

Sinterklaaseditie                Iedere zaterdag & zondag van 15-29 november
Kersteditie                          Iedere zaterdag & zondag van 12-20 december / dagelijks 26-30 december 

Bron: Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

 

Publicatiedatum: 12/10/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.