Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winter bij het Muiderslot

Winter bij het Muiderslot. Dat betekent een bezoek aan Sinterklaas, schaatsen op de ijsbaan, dineren in het kasteel, kerstvakantie en nog veel meer. Zo kom je de koude en donkere wintermaanden wel door!

Sinterklaas

Als Sinterklaas naar Nederland komt, dan slaapt hij in zijn kasteel: het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december, dan kun je Sint, zijn pieten en zijn paard ontmoeten. De poorten staan open tussen 10:00 en 17:00 uur en er is van alles te beleven. Reserveer op tijd je kaartjes voor de weekenden en neem je coronatoegangsbewijs mee (verplicht vanaf 13 jaar). Ook is het Kasteel van Sinterklaas vanaf 23 november 2021 geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur. Dan wel zonder Sint en Pieten, maar mét leuke activiteiten!

Sinterklaas in het Muiderslot. Foto: Muiderslot.

Winterkasteel

Tussen 11 december 2021 en 6 maart 2022 kun je het échte winterse leven van vroeger ervaren bij het Muiderslot. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven voor jong en oud. Kom je samen met ons de koude wintermaanden vieren? Volg de winterse audiotour, loop mee met een winterwandeling of sluit aan bij de ‘snerttours‘ om het jaar af te sluiten. En extra leuk dit jaar: alle bezoekers kunnen gratis komen schaatsen!

Winterkasteel. Foto: Muiderslot.

IJspret voor iedereen

Van 11 december 2021 tot en met 30 januari 2022 kan iedereen met een geldig entreebewijs gratis komen schaatsen op de ijsbaan bij het Muiderslot. Neem je eigen schaatsen mee of huur ze ter plekke. Scholen en BSO’s kunnen ook gebruik maken van de ijsbaan als onderdeel van de museumles ‘Winterkasteel Muiderslot’. Kom jij ook ijspret maken? Kijk hier voor meer informatie over de ijsbaan bij het Muiderslot.

IJspret bij het Muiderslot. Foto: Muiderslot.

Pop-up restaurant wintereditie

Een sprookjesachtig diner in een winters Muiderslot, hoe klinkt dat? Vanaf 9 december 2021 tot en met 23 januari 2022 vormt het Muiderslot het decor voor een magische editie van pop-up restaurant De Maaltuin. Proef en beleef de rijke historie tijdens een ontdekkingstocht door de verschillende ruimtes in het kasteel, vol verhalen en live muziek. Mochten de coronamaatregelen roet in het eten gooien, dan worden de avonden verplaatst naar een later tijdstip. Na reservering blijf je hiervan op de hoogte via De Maaltuin. Koop hier je tickets voor De Maaltuin in het Muiderslot.

De Maaltuin. Foto: Muiderslot.

Bron: Muiderslot

Publicatiedatum: 22/11/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.