Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winter bij de Museumstoomtram

Nu de goede Sint weer in het land is, neemt een echte stoomtram vol Pieten je mee op een Spannende Tijdreis van Hoorn naar Wognum. Stap in en ga mee met Pieten Expres vanaf Tramstation Hoorn.

Verschillende Pieten ontvangen je op het gezellige Tramstation. Stoom uit de versierde locomotief maakt de rijtuigen heerlijk warm, zodat je heerlijk kunt genieten van je reis. De machinist fluit en de stoker gooit nog wat kolen op het vuur. We gaan op weg naar het oude station van Wognum uit 1887. Hier bezoek je de goochelshow en breng je natuurlijk een bezoek aan niemand minder dan Sinterklaas. Uiteraard heeft hij voor alle kinderen (t/m 12 jaar) een cadeautje voordat de stoomtram terugkeert naar Hoorn.

De Pieten Expres rijdt op 2 en 3 december.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Kerst Expres

Na de Pieten Expres zal de Kerst Expres weer rijden in de gezelligste tijd van het jaar! De perfecte manier om buiten de deur de echte kerstsfeer te proeven met het hele gezin, familie of vrienden.

Kerst Expres begint op het sfeervolle tramstation en museumterrein van de Museumstoomtram in Hoorn. Hier is alle gelegenheid om ons museum te ontdekken dankzij de speciale kerstpuzzel. De stoom uit de locomotief maakt de rijtuigen lekker warm, zodat de Spannendste Tijdreis in de stoomtram comfortabel kan beginnen. We vertrekken vanaf het tramstation voor een reis door het winterse landschap naar het stationnetje van Wognum uit 1887. Daarna keert de stoomtram weer terug naar Hoorn.

Tijdens de reis met de stoomtram brengt de Kerstman ons een bezoek. Natuurlijk heeft hij voor alle kinderen (t/m 12 jaar) een cadeautje!  De reis met de Kerst Expres duurt circa 2 uur.

De Kerst Expres rijdt in de weekenden van 16 & 17 december en 23 & 24 december. Dagelijks van 25 t/m 30 december.

Bron en afbeeldingen: Museum Stoomtram

Publicatiedatum: 27/11/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.