Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Wikimedia-Commons Open Kerken fotochallenge 2023

Wikimedia en Open Kerkendag organiseren een fotowedstrijd van 29 mei tot en met 30 juni. Door uw zelfgemaakte kerkenfoto’s (van Nederlandse kerken) te delen op het open source platform Wikimedia-Commons maakt u kans op 1 van de 3 fotoboeken Kerkinterieurs in Nederland (Reinstra, de Beyer, Verhoeven W Books), een schitterende inventarisatie van duizend jaar kerkarchitectuur in Nederland.

Wikimedia Commons is de beeldbibliotheek van Wikipedia. Je foto’s worden hier onder een vrije Creative Commons-licentie geplaatst. Dat betekent dat ze vrij beschikbaar zijn om op Wikipedia te gebruiken als illustratie bij artikelen. Maar verder mag ook iedereen de ingezonden foto’s vrijelijk hergebruiken – zonder vooraf om toestemming te hoeven vragen. Wel moeten er altijd fotocredits worden vermeld! Deze fotochallenge wordt georganiseerd door Open Kerkendag en Wikimedia Nederland, met steun van de RCE – Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Maak kans op een prachtig boek

Neem vanaf de Open Kerkendag op 29 mei tot 29 juni deel aan de Wikipedia Open Kerken Fotochallenge en zet deze prachtige gebouwen in de kijker. Ook maak je kans op een exemplaar van het fraaie boek ‘Kerkinterieurs in Nederland’. Dit boek is een prachtige inventarisatie van duizend jaar kerkarchitectuur. Het Programma Toekomst Religieus Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stelt niet één, maar zelfs drie van deze boeken ter beschikking. De boeken worden onder de deelnemers verloot.

Voorwaarden

Het is niet verplicht dat de foto’s tijdens de Open Kerkendag (29 mei) zijn gemaakt, maar de foto’s moeten wel tussen 29 mei en 30 juni 2023 zijn geüpload naar Wikimedia Commons om in aanmerking te komen voor de prijs. Deelnemers mogen van elke kerk foto’s plaatsen, ook kerken die niet meededen aan Open Kerkendag.

Snel en makkelijk uploaden

Uploaden kan gemakkelijk per provincie en gemeente. Een foto uploaden doe je door op de provinciekaart op de gemeentenaam te klikken. Dan kom je in het uploadformulier waar de categorie al is gevuld en in het veld van de beschrijving de gemeente al is toegevoegd. Hier kan je foto’s uploaden van een kerk in de provincie Noord-Holland.

Kijk voor meer informatie over de Open Kerken fotochallenge 2023 op Wikimedia Commons.

Publicatiedatum: 19/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.