Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Week van de Industriecultuur 2021

Komend weekend gaat de Week van de Industriecultuur 2021 van start! Vanwege de nasleep van corona is er dit jaar een compacter programma, maar toch zijn er weer diverse bedrijven die hun deuren voor het geïnteresseerde publiek openzetten. De verhalen van de industrie komen tot leven met behulp van rondleidingen, theater en workshops in het Noordzeekanaalgebied. In het programma is er in de herfstvakantie van 15 tot en met 24 oktober voor jong en oud van alles te doen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek!

Maak-industrie & creativiteit

De traditionele (grootschalige) maakindustrie, maar ook creatieve bedrijvigheid en vakmanschap staan centraal tijdens deze Week. Er zijn bedrijfsbezoeken in het hele
gebied. Ook diverse culturele broedplaatsen in het gebied geven een inkijkje in hun creatieve gemeenschappen. Bezoekers kunnen zelf artistiek deelnemen tijdens de verschillende workshops in schilderen, tekenen en fotografie.

De theatrale beleving ontbreekt ook dit jaar niet. In IJmuiden doe je langs het Noordzeekanaal mee aan Overkijk, in Beverwijk kunnen kinderen naar de theatervoorstelling van de Verandermachine en in de Zaanstreek ga je naar Meel, waar je wordt ondergedompeld in de bedrijfscultuur van de oude meelfabriek de Vlijt. Een nieuwe partner van de Week van de Industriecultuur is TenneT: zij geven bezoekers een kijkje bij de werkzaamheden naar energieopwekking op drie locaties.

Onze culturele partner in Zaanstad, IFIKZ, verzorgt de verbeelding van de industriële geschiedenis in een fototentoonstelling en een filmfestival. Om de blik daarnaast verder te verruimen gaan we dit jaar het water op! Met diverse vaartochten over het Noordzeekanaal en de Zaan bieden we een heel ander perspectief op het industriële gebied, de geschiedenis van de cacao, de scheepvaart en de vele mysterieuze gebouwen langs het water.

Kennismaken met industrie

Ilse Zaal, gedeputeerde Economie, provincie Noord-Holland: In oktober sponsoren we verschillende evenementen in het Noordzeekanaalgebied die de schijnwerpers zetten op het werken in de bedrijven daar. Met de Techport Technologieweek vragen we aandacht voor technische beroepen en opleidingen en tijdens de Week van de Industriecultuur kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelig manier kennis maken met de industrie van toen en nu. Het programma is ook dit jaar weer veelbelovend. Dus kom langs en geniet van alle voorstellingen, rondleidingen en activiteiten die alleen deze Week worden georganiseerd.

Corona en reserveringen

De organisatie is erg blij om in dit bijzondere jaar wederom een programma te kunnen aanbieden. Om dit mogelijk te maken zal ‘Testen voor Toegang’ voor alle activiteiten verplicht zijn. Kom langs tijdens de Week van de Industriecultuur: bekijk het uitgebreide programma op de site: www.industriecultuur.nl. Vanaf 14 oktober kun je online reserveren voor de activiteiten!

Bron: Week van de Industriecultuur

Publicatiedatum: 15/10/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.