Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Waar zijn de Tempelman-posters?

Als je forten bezoekt, dan is de kans groot dat je informatieborden met tekeningen van Lex Tempelman ziet of hebt gezien. Enkele van door hem gemaakte posters zijn spoorloos en die wil het Kenniscentrum Waterlinies graag weer ‘boven water’ krijgen!

Lex Tempelman is technisch tekenaar en heeft naast tekeningen voor informatieborden en het boek ‘De Nieuwe Hollandse Waterlinie in vogelvlucht’ ook diverse informatieve posters gemaakt. In de collectie van het Kenniscentrum Waterlinies bevindt zich een kist met elf van dergelijke oprolbare posters, die voor tijdelijke tentoonstellingen beschikbaar zijn. Veel van deze posters gaan over Fort bij Honswijk en de omliggende verdedigingswerken.

We weten dat er nog een tweede kist moet zijn met posters over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar niet bij wie die zich momenteel bevindt. Ook is er ergens een kleinere set posters over de Stelling van Amsterdam, waarvan we niet weten waar die zijn.

Tempelman-poster. Via Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam.

Graag zouden wij willen weten waar die andere posters zijn en, indien mogelijk onder onze hoede nemen om ze aan geïnteresseerde partijen te kunnen uitlenen. Weet u waar deze posters mogelijk zijn? Neem dan alstublieft contact op met het Kenniscentrum Waterlinies.

Meer informatie over technisch illustrator Lex Tempelman is hier te vinden.

Tekst: Kenniscentrum Waterlinies

Publicatiedatum: 23/10/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.