Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Voorjaarsvakantie in het Scheepvaartmuseum

Kom tussen 25 februari en 5 maart naar het museum want er is genoeg te beleven! Laat je inspireren door de landkaart van kunstenaar Tja Ling Hu en teken je eigen eiland. Ga op onderzoek uit met de kijktocht en vind de vele verschillende mensen op foto’s en schilderijen. De allerkleinsten kunnen op avontuur met Duiker Doris.

Zet jezelf op de kaart

Laat je inspireren door de kaart van kunstenaar Tja Ling Hu en teken een land dat bij jou past. Tja Ling maakte een kaart van China waarin Chinese uitvindingen, geloven en gewoonten zijn terug te zien. Wat voor dieren of planten komen daar voor? Misschien zijn er wel bergen of vulkanen! Of maak een land met persoonlijke herinneringen. Vergeet jezelf niet op de kaart te zetten want jouw creatie wordt onderdeel van een grote landkaart! Dagelijks tussen 11:00 en 15:00 op inloop op het Open Plein; alle leeftijden. Klik door om meer te lezen over de kaart van Tja Ling.

Zet jezelf op de kaart. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Het verhaal van de walvis

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Het verhaal van de walvis. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Peuterprogramma in Duiker Doris

Kom mee naar de zee! Je hoort de meeuwen krijsen en de golven kabbelen. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Doe je mee? Duiker Doris is dagelijks (25 feb t/m 5 mrt) om 10.30 en 15.30 uur op inschrijving; leeftijd: 2+; kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Duiker Doris. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat – gemaakt door Kwennie Cheng, die ook Duiker Doris tekende – is in de vakantie elke dag gratis in het café te verkrijgen.

Kleurplaat Zeemonsters. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Kijktocht portretten

In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto’s. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Gratis op te halen bij de balie op het Open Plein; leeftijd: 6+.

Kijktocht portretten. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

Junior audiotour. Foto: het Scheepvaartmuseum.

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van de prachtige gerenoveerde replica van het VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

VOC-schip Amsterdam. Foto: het Scheepvaartmuseum.

Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum.

Bron: Het Scheepvaartmuseum

Publicatiedatum: 27/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.