Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Voorjaarsvakantie bij Museum Het Schip

De lente komt eraan! Dat betekent meer daglicht en beter weer. Kortom: een uitstekende reden om de deur uit te gaan. Tijdens de voorjaarsvakantie, van 17 t/m 25 februari 2024, kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Geniet van het lenteweer tijdens een Amsterdamse School-wandeling, geef je kind (of jezelf!) op voor een ambachtelijke workshop of kijk je ogen uit tijdens een bijzondere rondleiding. Zien we je snel?

Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een winterse wandeling. Er is altijd iets te doen!

Workshop tekenen. Beeld: Museum Het Schip.

Workshops voor jong en oud

Dompel je onder in de wereld van Amsterdamse School-kunstenaars en leer druktechnieken, ga aan de slag met Indonesische ambachten als batik en wajang of metsel erop los. Bekijk de workshops in de agenda.

Michel De Klerk met Jan Baanders op het bureau van het nieuwe instituut. Beeld: Museum Het Schip.

De curator vertelt | Michel de Klerk

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School vindt onder de noemer De curator vertelt een reeks verdiepende lezingen plaats. Bekijk de lezing in de agenda.

Wandeling Michel de Klerk. Beeld: Museum Het Schip.

Wandeling | Michel de Klerk

Deze wandeling leidt je langs de fantasievolle gevels van drie woonblokken van Michel de Klerk in de Spaarndammerbuurt. Bekijk de wandeling in de agenda.

Tentoonstelling Michel de Klerk. Beeld: Museum Het Schip.

Nieuwe tentoonstelling: Michel de Klerk

Tot 1 september 2024 presenteert Museum Het Schip de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School. Honderd jaar na het overlijden van de wereldberoemde architect viert de tentoonstelling zijn talent en zijn enorme, nog altijd voortdurende invloed. De Klerk was niet alleen een idealistisch en visionaire architect die kunstwerken schiep om in te wonen, maar een groot kunstenaar in bredere zin: ook zijn tekeningen en toegepaste kunst spreken nog altijd tot de verbeelding. De tentoonstelling besteedt aandacht aan zijn rijke oeuvre, inspiratiebronnen en leven in het Amsterdamse bohemien- en kunstenaarsmilieu van de jaren twintig.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Het Schip.

Bron: Museum Het Schip

Publicatiedatum: 16/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.