Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vier gebouwen in Hollands Kroon krijgen monumentenschildje

Kijk goed om je heen als in de gemeente Hollands Kroon bent, want daar hebben vier provinciale monumenten onlangs een nieuw monumentenschildje in ontvangst mogen nemen. De schildjes zijn te herkennen aan het wapen van de provincie Noord-Holland.

Provinciale monumenten

Noord-Holland telt ongeveer 14.000 rijksmonumenten, duizenden gemeentelijke monumenten en 500 provinciale monumenten. De provinciale monumenten zijn typerend zijn voor de provincie en het unieke landschap van Noord-Holland. Dat zijn onder meer stolpboerderijen, dijken, molens en gemalen. Deze worden door de provincie beschermd en geholpen bij restauratie, herbestemming en verduurzaming.

Eigenaren van provinciale monumenten kunnen een monumentenschildje aanvragen bij de provincie. Met het aanbieden van de monumentenschildjes wil de provincie eigenaren van provinciale monumenten bedanken voor hun inzet en helpen meer bekendheid te geven aan ons erfgoed.

Monumentenschildje. Foto: provincie Noord-Holland.

Hollands Kroon

In de gemeente Hollands Kroon zijn onlangs monumentenschildjes uitgereikt aan vier uiteenlopende monumenten. Het gaat om een monumentale boerderij aan de Oosterklief 6 in Hippolytushoef, het gemaal J.C. de Leeuw aan de van Ewijcksvaart 9c in Anna Paulowna, een tweede gemaal aan de Molenweg 48 in Wieringerwaard en tot slot de Hervormde Kerk van Anna Paulowna, gevestigd aan de Molenvaart 20.

De Hervormde Kerk van Anna Paulowna. Foto: Rudolphous, 2010, via Wikimedia (CC BY-SA 3.0).

Schildje aanvragen

Bent u eigenaar van een provinciaal monument en wilt u ook een schildje ontvangen? Een monumentenschildje kanĀ via dit formulier kosteloos worden aangevraagd.

Tekst: redactie Oneindig Noord-Holland

Publicatiedatum: 20/01/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.