Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Verstopte schoenen en een vergeten opgraving

Het derde nummer van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in 2021 is klaar. Het magazine is online te lezen. Heeft u een abonnement, dan ligt het tijdschrift binnenkort op uw deurmat.

  • Rond de ru├»ne van Kasteel Duurstede is er tijdens de Tweede Wereldoorlog archeologisch onderzoek verricht. Die vergeten opgraving is nu opgegraven.
  • In het Limburgse gehucht Waterop is een schoen gevonden in een loze ruimte tussen twee oude vakwerkhuizen. Waarom is die daar verborgen?
  • De Noordzee lag in de steentijd lange tijd droog. Twaalfhonderd van de Zandmotor opgeraapte gebruiksvoorwerpen zijn nu ge├»nventariseerd.

Over dit en meer gaat nummer 3 van 2021 van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Lees het Tijdschrift online.

Abonnement

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit. Het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is gratis, u kunt zich online abonneren. U ontvangt het blad dan per post.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Publicatiedatum: 20/08/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.