Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Verhalenroute begraafplaats Den Helder

Ontdek de verhalen van de Algemene begraafplaats Den Helder! Met je mobiel en oortjes kun je nu 40 indrukwekkende verhalen beluisteren of bekijken.

Luister naar de avonturen van historische figuren als Dorus Rijkers en Cornelis Dito, wiens namen ook op straatnaamborden in Den Helder te vinden zijn. Scan een QR-code bij de graven voor toegang tot podcasts, video’s en diepgaande artikelen over deze helden. De Verhalenroute is een initiatief van de Stichting Historische Grafmonumenten en de Gemeente Den Helder, verrijkt door de passie van verhalenvertellers en historici.

Verhalenroute begraafplaats Den Helder.

Verhalenroute begraafplaats Den Helder.

Over de Verhalenroute begraafplaats Den Helder

Achter elke steen zit een verhaal. Die verhalen brengen historische verhalenvertellers Jack Ambriola en Maarten Noot tot leven in de Verhalenroute begraafplaats Den Helder. Daarin maak je in video’s, luisterverhalen en achtergrondinformatie kennis met roemruchte helden in thema’s als Zeeredders en walvisvaarders, Oude stenen, Grote monumenten en de Joodse begraafplaats. Cultuurhistoricus Anita van Breugel neemt je mee door de geschiedenis in de Gedenktuin en naar het Springerplantsoen.

Kijk voor meer informatie op www.verhalenbegraafplaatsdenhelder.nl.

Publicatiedatum: 03/07/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.