Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Van werktuig tot wereldmerk

Van 3 augustus tot en met 10 september is er een bijzondere fototentoonstelling te zien in de Museummolen in Schermerhorn. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging De Hollandsche Molen bracht fotograaf Ezra Böhm vijf molens op een unieke wijze in beeld. Hij fotografeert het verleden als leermodel voor een betere toekomst. De complete fotoserie is opgenomen in het jubileumboek van De Hollandsche Molen: Van werktuig tot wereldmerk.

Van werktuig tot wereldmerk | 100 jaar molenbehoud

De molen is hét icoon van Nederland. De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behouden van de monumentale windmolens en watermolens. Anno 2023 draaien en malen circa 1.200 molens in ons land. In dit jubileumboek kijken experts vanuit verschillende invalshoeken terug op 100 jaar molenbehoud: de molen als technisch wonder, als onderdeel van onze identiteit, de rol van de vrijwilliger en de betrokkenheid van het Koninklijk Huis.

Er wordt ook vooruitgekeken: wat is er nodig om molens voor de toekomst te behouden? Het boek bevat verder prachtige foto’s die de sfeer op en rond de verschillende type molens in beeld brengen. Kortom, een boek voor iedere geschiedenis- en erfgoedliefhebber.

Het boek is te koop via www.molens.nl.
De Museummolen is elke dag open, behalve op maandag. Ga voor de openingstijden naar www.museummolen.nl.

Bron: De Hollandsche Molen

Publicatiedatum: 30/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.