Vakantietip: Rondleiding door Fort bij Krommeniedijk

Deze zomervakantie vertellen de gidsen Hans en Theo op drie zaterdagmiddagen hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk. Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gelegen op de grens van Uitgeest en Krommenie, gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De Krommeniese gidsen laten je alles zien.

Book 1 min

Fort van de Stelling van Amsterdam

Het is een prachtige mogelijkheid om een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen te bekijken! Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam? Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat “een kazemat” is? Kom dan op een van deze drie zaterdagen een keer langs.

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek. Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur én genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij.
Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard en zoals een bezoeker recent zei: ‘leuk en interessant’!

De rondleiding is minder geschikt voor hele jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.

Rondleiding: zaterdagen 5 en 19 augustus en 2 september van 13.30 tot 14.45 uur
Waar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Publicatiedatum: 04/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN