Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Teylers verkeert weer in zomerse sferen

Een rondleiding naar de Sterrenwacht bovenop de Ovale Zaal, een familiecollege over Michelangelo of achterover leunen in de limonadebar van het museum, het kan allemaal tijdens het zomerprogramma van het Teylers Museum in Haarlem.

Na het succes van vorig jaar verkeert het oudste museum van Nederland tussen 8 juli en 3 september 2023 weer in zomerse sferen. In elke zaal zijn een paar topstukken kleurrijk uitgelicht, zodat je in dertig minuten de ‘topstukkentour’ kunt doen. Naast een bezoek aan de Sterrenwacht, kun je ook de historische Bibliotheek bezoeken. Beide ruimtes zijn normaliter niet toegankelijk voor bezoekers.

Maar er is meer. Je kunt handen leren tekenen tussen romantische schilderijen, je kunt de Grote Elektriseermachine zien vonken en in het weekend treden er dans- en muziekgroepen op.

Voor families is er veel te doen. Zo is er een workshop ‘Prachtige Prints’, waar je van alles kunt drukken. En elke zondagochtend zijn er speciale familiecolleges. Zondag 9 juli bijt Teylersdirecteur Marc de Beyer de spits af met een verhaal over de tekeningen die het museum van de beroemde kunstenaar Michelangelo bezit.

Alle zomeractiviteiten staan in een blokkenschema, dat hier is te vinden.

Bron: Teylers Museum

Publicatiedatum: 05/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.