Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Tentoonstelling over 100 jaar Larensche Mixed Hockey Club

Op zaterdag 18 november heeft de erevoorzitter van de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC), Kik Thole, in de Lindenhoeve de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Laren (HKL) geopend. Deze tentoonstelling, die zal blijven tot eind januari, gaat over het honderdjarige bestaan van de hockeyclub. Kik Thole heeft jarenlang in Heren 1 gespeeld en werd met zijn team in 1969 landskampioen. Na zijn hockeycarrière is hij twee keer voorzitter geweest van de club en is hij sinds 2006 erevoorzitter. Het was een eer voor de HKL dat hij de tentoonstelling wilde openen.

De nieuwe tentoonstelling toont beelden, materialen en teksten over de rijke historie van de LMHC, die af en toe een tegenslag kende maar vooral vele euforische en geweldige momenten. Vanaf de beginjaren nam het aantal leden gestaag toe en groeide de LMHC uit tot een club met 1300 leden. De club heeft het diverse keren tot landskampioen gebracht en door het goede jeugdprogramma en de beleidsvisie is de club al heel lang leverancier van Nederlands Elftal-spelers en -speelsters.

Het honderdjarige bestaan is een uitgelezen reden om er uitgebreid aandacht aan te geven in de vorm van een mooie tentoonstelling. Vele bijzondere foto’s, krantenknipsels, gadgets en andere hockeyspullen zijn te zien en te bewonderen. Speciaal voor de tentoonstelling is een nieuwe achterwand gemaakt in de Lindenhoeve, vol met foto’s uit het honderdjarige bestaan van de club.

Kik Thole (links) en wethouder Jan van Midden bij de opening.

Bron en afbeeldingen: Historische Kring Laren (HKL)

Publicatiedatum: 26/11/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.