Startbijeenkomst nieuwe subsidieregelingen Provincie Noord-Holland

In 2023 zet de provincie Noord-Holland 1,5 miljoen euro in voor twee nieuwe subsidieregelingen voor professionele cultuur- en erfgoedorganisaties. De subsidie is bedoeld voor innovatieve - of samenwerkingsprojecten. Het is de opvolger van de impulsregelingen uit 2022. Vanaf 1 april is het mogelijk om subsidie voor projecten aan te vragen via de website van de Provincie.

Book 1 min

Gedeputeerde Cultuur Rosan Kocken: “De impulsregelingen uit 2022 voor de culturele sector, een voor innovatie en een voor samenwerking, voorzien in een behoefte. Het budget komt uit het Economisch herstel- en duurzaamheidsfonds dat er is om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de coronacrisis te verzachten. Veel culturele organisaties hebben de crisis aangrepen om ervaringen op te doen met nieuwe werkwijzen, variërend van livestreams en online lessen tot digitalisering van collecties en podcasts. Het blijkt dat veel nieuwe werkwijzen een structureel karakter kunnen krijgen die ten goede komt aan de continuïteit van de culturele- en erfgoedsector. Daarom steunen wij in 2023 opnieuw innovatie- en samenwerkingsprojecten in Noord-Holland.“

De impulsregelingen hebben als doel om de toekomstbestendigheid van cultuur- en erfgoedorganisaties en de werkgelegenheid in de culturele sector in de provincie Noord-Holland te versterken.

Subsidie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van voorstellingen door nieuwe makers of het maken van videoregistraties waarmee meer en ander publiek kan worden bereikt via livestreams. Ook is financiële ondersteuning mogelijk voor projecten die zich richten op het versterken van de inzet van vrijwilligers of samenwerking met organisaties uit een anders sector, bijvoorbeeld zorginstellingen of sportverenigingen.

Paviljoen Welgelegen, provinciehuis van de provincie Noord-Holland. Foto: Sarah Remmerts de Vries.

Startbijeenkomst

Graag nodigt de provincie Noord-Holland gemeenten en cultuur- en erfgoedinstellingen uit voor de online startbijeenkomst op donderdag 30 maart 10.00-11.30 uur. De provincie licht in deze bijeenkomst de regelingen toe en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden is verplicht en kan via teamerfgoedencultuur@noord-holland.nl, onder vermelding van naam, organisatie en emailadres.

Bron: Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 18/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN