Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Schilderachtig Haarlem in het Noord-Hollands Archief

Otto Schilling en Antoon Erftemeijer trokken er in de afgelopen 15 jaar regelmatig op uit, voorzien van hun schilder- en tekenmaterialen, om Haarlemse stadsgezichten vast te leggen. Tot en met vrijdag 30 juli zijn hun schilderachtige werken te zien in de Janskerk van het Noord-Hollands Archief.

Otto Schilling (1953) en Antoon Erftemeijer (1954) volgden beiden een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De historische binnenstad, kerken, landgoederen, duinen en bollenvelden: op veel plekken werden Otto en Antoon getroffen door schoonheid en schilderachtigheid. Een keuze uit wat zij ter plekke vastlegden, is te zien in de nieuwe tentoonstelling Schilderachtig Haarlem.

De tentoonstelling is te zien in de Commandeurszaal in de Haarlemse Janskerk van dinsdag 29 juni tot en met vrijdag 30 juli 2021. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over openingstijden en bereikbaarheid op de website van het Noord-Hollands Archief.

Een veel ruimere selectie verschijnt in de publicatie ‘Schilderachtig Haarlem en omgeving’, die in de tweede helft van juli verschijnt. Dit boek is te koop of te bestellen bij de Haarlemse boekhandel, o.a. bij De Vries Van Stockum (112 pagina’s, prijs 15 euro).

Antoon Erftemeijer, Zicht op het Spaarne te Haarlem, 2021. Via Wikimedia (CC BY-SA 4.0).

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 05/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.