Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Podcast: Medemblik door de ogen van…

Met de podcast 'Medemblik door de ogen van…' gaan de makers met elkaar op zoek naar de identiteit van de 17 verschillende kernen van de gemeente. Wat is het unieke DNA van de stad en de dorpen in óns Medemblik?

Medemblik door de ogen van Abbekerk en Lambertschaag.

De eerste aflevering van de podcastserie ‘Medemblik door de ogen van…’ staat online. De dorpen Abbekerk en Lambertschaag zijn de eerste kernen die centraal staan. Deze dorpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, letterlijk én figuurlijk!

Wat verbindt is de ruimte, de vrijheid en de lucht. Het vrije, open karakter van de dorpen lijkt zich ook in het DNA van de inwoners te hebben genesteld : oud en nieuw prijzen de tolerantie van de dorpsbewoners. Maar ook de keerzijde van de ruimte komt ter sprake: het is Beschermd Provinciaals Landschap, dus woningbouw is eigenlijk geen optie. Veel jonge inwoners verlaten noodgedwongen hún dorp. Maar ze komen jaarlijks terug voor het paalzitten, al meer dan vijftig jaar!

Beluister hier de eerste aflevering.

Over de podcastserie

De podcastserie wordt gemaakt door dorpsgenoten René Smit & Yvonne Molenaar, samen met programmamaker Lisa Croese van de Westfriese Bibliotheken. In samenwerking met de historische verenigingen en de afzonderlijke dorpsraden gaan zij op zoek naar markante dorpsverhalen van vroeger en nu. Elke maand staat er een andere gemeentekern centraal.

Beluister nu de eerste aflevering en vergeet niet je te abonneren. De volgende aflevering staat vrijdag 27 oktober online.

Publicatiedatum: 09/10/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.