Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Oergezellig Festival wordt dit jaar nòg gezelliger

Als je een Oergezellig zomerfestival organiseert, zoals het Zuidermuseum op zaterdag 22 en zondag 23 juli, verwacht je natuurlijk wel het een en ander. Maar dit jaar bestaat het Enkhuizense museum 75 jaar, dus hebben ze extra hun best gedaan.

Zo kun je, al dan niet met het hele gezin, genieten van een optreden van zang- en gospelgroep Flamboyant of singer-songwriter Dick Raat. Ook kun je met de voetjes van de vloer in de silent disco. Kinderen kunnen meedoen aan ‘print-je-pannenkoek’ of genieten van poppentheater.

Print je pannenkoek. Foto via Zuiderzeemuseum

En dat is nog lang niet alles, want het kleinste orgeltje van Enkhuizen is ook van de partij. En ook pop Luusie zingt, in haar prachtige Oudhollandse jurk en op klompen, graag voor de kinderen. Het pleintje in het vissersdorp van het buitenmuseum is dat weekend het decor van twee folkloristische dansgroepen, die hun mooiste kleren aan zullen trekken.

De Schermerdansers zijn ook van de partij. Foto Julian Beltler.

En geen feest zonder pannenkoeken, want in het koffiehuis kunnen kinderen de mooiste en lekkerste pannenkoek van héél Nederland maken. Of ze kunnen veel Oudhollandse spelletjes spelen: van memory en ganzenborden tot mens-erger-je-niet en dammen.

Voor de deur staat Karins verkleedpret met leuke en hippe verkleedspullen. En in de muziektent kunnen bij de silent disco de voetjes van de vloer, zodat je kunt meedeinen op de Zuiderzeeballade of swingen op hippere muziek. Oer-Hollandse hapjes kunnen de lekkere trek stillen.

Oud-Hollandse spelletjes. Foto Inge Korver Fotografie.

Het Oergezellig Festival vinden op 22 en 23 juli plaats tussen 10 en 17 uur en hier kun je alvast kaartjes bestellen.

Omslagfoto: Oergezellig festival. Foto: Mariel Kolmschot fotografie.

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 03/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.