Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuwe vaste tentoonstelling voor het Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum ruilt, na 23 jaar, de vaste tentoonstelling in voor een fonkelnieuwe. Voor de verbouwing en herinrichting zal het museum vanaf 23 mei de deuren sluiten. Eind oktober 2022 opent de nieuwe vaste tentoonstelling voor het publiek.

Nieuwe historische inzichten en een meer eigentijdse museale benadering hebben geleid tot een spectaculair, interactief, verhalend en inclusief tentoonstellingsontwerp. Persoonlijke verhalen zijn hierin leidend en brengen de bezoeker dichterbij de geschiedenis en de dilemma’s waarvoor mensen tijdens de bezetting kwamen te staan.

De eerste periode. Ontwerp: Ilona Laurijsse voor het Verzetsmuseum Amsterdam.

De sfeer in de expositieruimtes verandert, door kunstzinnige installaties met wisselende materiaalkeuze, mee met de alsmaar grimmiger wordende bezettingstijd. Een bezoek aan het Verzetsmuseum wordt hierdoor een beleving.

De tweede periode. Ontwerp: Ilona Laurijsse voor het Verzetsmuseum Amsterdam.

Een belangrijk speerpunt voor het Verzetsmuseum is de mogelijkheid voor mensen met een visuele of auditieve beperking om de nieuwe vaste tentoonstelling zelfstandig te bezoeken. Klankbordgroepen van blinden en slechtzienden en doven en slechthorenden hebben hier tijdens het ontwerpproces aan bijgedragen.

De derde periode. Ontwerp: Ilona Laurijsse voor het Verzetsmuseum Amsterdam.

Het Verzetsmuseum zal vanaf 23 mei tot eind oktober gesloten zijn voor de verbouwing en herinrichting. Eind oktober 2022 opent de nieuwe vaste tentoonstelling voor het publiek.

Bron: Verzetsmuseum Amsterdam

Publicatiedatum: 23/04/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.