Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuwe kinderaudiotour Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum is sinds 1 augustus iets nieuws te beleven: De Dikke Doe- en Luistertour! Een tour vol kunst, verhalen en opdrachten. Speel onderweg een quiz, luister naar weetjes over schilderijen die je tegenkomt, ga lekker zitten voor een spannend verhaal óf ga zelf aan de slag.

Op de route kom je langs verschillende topstukken uit de collectie; van een schuttersstuk van Frans Hals naar een deftig poppenhuis, en van een schip vol kanonnen tot een zaal met behang van goudleer. Bijna alle zintuigen worden geprikkeld: je kunt natuurlijk goed kijken, maar op sommige plekken mag je ook ruiken en voelen!

Met De Dikke Doe- en Luistertour wil het Frans Hals Museum haar collectie leuker en toegankelijker maken voor een jong publiek. Daarom is de tour niet alleen vóór kinderen gemaakt, maar ook mét de doelgroep: reacties van andere kinderen zijn onderdeel van de tour – want iedereen ziet en vindt weer net wat anders.

De Dikke- Doe en Luistertour is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, en gratis bij je bezoek aan het museum. Kinderen tot en met 18 jaar bezoeken het Frans Hals Museum bovendien gratis!

Foto: Frans Hals Museum.

Locatie: Hof (Groot Heiligland 62, 2011 ES, Haarlem)
Tijd: circa 60 minuten
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar

Bron en omslagbeeld: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 06/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.