Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Museumpleinbus maakt 5000ste rit

De Museumpleinbus maakte op 14 februari zijn 5000ste rit. Leerlingen van basisschool de Jozefschool uit Muiden kwamen ‘s ochtends aan bij het Van Gogh Museum voor een rondleiding en een workshop in het atelier. Het bezoek werd feestelijk afgesloten met een gebakje en groepsfoto.

Scholen rondom Amsterdam

In 2012 werd de Museumpleinbus in het leven geroepen middels een samenwerking tussen het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. De bus is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep zes, zeven en acht van scholen die binnen een straal van 60 kilometer van de ring A10 van Amsterdam zijn gevestigd. Hiermee worden vrijwel de gehele provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht bereikt. Sinds de eerste rit in 2012 heeft de bus ruim 250.000 basisschoolleerlingen naar het Museumplein vervoerd.

Gundy van Dijk, hoofd Educatie Van Gogh Museum, namens de deelnemende musea: ‘Met dit gezamenlijke project nemen we de belangrijkste drempel voor scholen weg, zodat ze met hun leerlingen onze musea kunnen bezoeken. We zijn supertrots dat we op deze manier inmiddels een kwart miljoen basisschoolleerlingen in onze musea hebben mogen verwelkomen.’

Foto: David Stegenga.

Gratis vervoer

De Museumpleinbus biedt gratis vervoer op maat, waardoor een museumbezoek toegankelijk wordt gemaakt voor basisschoolklassen. Met de bus bezoeken leerlingen vaak voor de allereerste keer in hun schooltijd de drie musea op het Museumplein. Met een op elkaar afgestemd educatief programma bieden de musea een overzicht van de hoogtepunten van de Nederlandse kunstgeschiedenis met Rembrandt, Van Gogh en De Stijl – vanaf de 17e eeuw tot nu.

Kijk voor meer informatie op Museumpleinbus.nl.

Bron: Van Gogh Museum

Publicatiedatum: 25/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.