Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Museum in bloei, herfst-editie

Deze zaterdag gaat de eerste herfst-editie van 'Museum in Bloei' van start. Zes weken lang worden zalen met oude meesters en hedendaagse kunst voorzien van bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen. Iedereen is van harte welkom om de locatie Hof van het Frans Hals Museum in een unieke, fraaie herfsttooi te bezoeken!

STEMMIG, AARDS, SFEERVOL

Het gebeurt zelden: bloemen en planten in museumzalen. Eén keer per jaar laat het Frans Hals Museum op locatie Hof zien dat dit, onder strikte klimaatomstandigheden, mogelijk is. ‘Museum in Bloei’ is een project van de Vrienden van het Frans Hals Museum dat in twee delen wordt gepresenteerd.

Tussen 24 oktober en 15 november zijn de resultaten te zien van het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum, onder leiding van Vibeke Struben. Soms uitbundig, soms subtiel stemmen zij hun composities zorgvuldig af op de stijl van de zalen en de schilderijen. Van 17 november tot en met 6 december toont de Haarlemse bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer samen met zijn team van het vermaarde bloemenatelier Klavertje Vijf hun spannende creaties van verse bloemen, waarbij gewaagde composities niet worden geschuwd…

‘Museum in Bloei’ is al meer dan dertig jaar een begrip in het Frans Hals Museum en vindt normaal gesproken plaats in de lente. Omdat dit voorjaar de musea gesloten waren vanwege de coronamaatregelen, bloeit het Frans Hals Museum nu in het najaar. Tussen 24 oktober 2020 en 6 december beleef je het Frans Hals Museum dus extra sfeervol.

Beeld: Paul Wijkmeijer Bloemenkunst – Vazen Jan van der Vaart – Foto Inga Powilleit

ALLE SCHUTTERSTUKKEN

De bloemkunstwerken worden getoond op de locatie Hof aan het Groot Heiligland 62, waar onlangs het magnifieke doek ‘Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael’, beter bekend als ‘De Magere Compagnie’, is toegevoegd aan de zaal met alle schutterstukken van Frans Hals. Dankzij deze bijzondere bruikleen van het Rijksmuseum zijn voor het eerst in meer dan 30 jaar deze meesterwerken weer bijeen te zien. Een unieke ervaring!

Frans Hals Museum locatie Hof
Groot Heiligland 62 Haarlem
Open: dinsdag – zaterdag 11 – 17 uur zon- en feestdagen 12 – 17 uur

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 24/10/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.