Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Muiderslot: het winterkasteel

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte kasteel. In het kasteel is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Snertours (gratis)

Op 28 en 29 december 2023 blikken we terug op het afgelopen jaar. Geheel in stijl sluiten we het jaar 2023 af met ‘snerttours’. Tijdens deze tours beleef je de aller slechtste rondleiding ooit! Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttours ontvang je namelijk een leuke winterse verrassing…. Kijk hier voor meer informatie.

Het Grootste LEGO© Winterkasteel

Bouw je mee aan het grootste LEGO© Winterkasteel van Nederland? Elke dag in het kerstvakantie (23 dec 2023 t/m 7 jan 2024) nodigen we jong en oud tussen 11:00 en 15:00 uur uit om mee te bouwen, zodat we een enorm, wit kasteel ín ons kasteel hebben staan! Kijk hier voor meer informatie.

Voorlezen voor kids (gratis)

Bij het Muiderslot vertellen we graag verhalen. Houd je ook van verhalen? Misschien wel van kerstverhalen, of alleen stoere ridderverhalen? Verhalen over de middeleeuwen, over draken… Ga zo maar door. Je vindt verhalenvertellers in de slotkapel van het kasteel op 3, 4 en 5 januari 2024. Deze professionele verhalenvertellers delen prachtige, winterse verhaaltjes met iedereen die het wil horen. Kijk hier voor meer informatie.

Inloopworkshop Winters vilten: maak je eigen hanger

Kom winters vilten tijdens de kerstvakantie bij het Muiderslot! Tijdens deze inloopworkshop op 7 januari kun je een mooie hanger maken voor in de kerstboom, voor jezelf, of als cadeau. Er is van alles mogelijk: maak bijvoorbeeld een kerstboom, een kerstbal, of zelfs een schaapje. De workshop wordt begeleid door professioneel textielkunstenaar Bertina Slettenhaar. Schuif gerust aan, want deze workshop is leuk voor jong en oud. Kijk hier voor meer informatie.

Altijd al willen dineren op het Muiderslot?

Dat kan! Vanaf 18 januari tot 25 februari kun je genieten van De Maaltuin. Tussen 18 januari en 25 februari 2024 vormt het Muiderslot het decor voor de wintereditie van pop-up restaurant De Maaltuin. Proef en beleef de rijke historie tijdens de een bijzondere ontdekkingstocht door de verschillende ruimtes in het kasteel en in de tuinen. Een heerlijke avond met eten, drinken, verhalen en live muziek. Speciaal ontworpen op basis van de vele verhalen van het Muiderslot. Wacht niet te lang met boeken! Boek hier je diner!

Bron en afbeeldingen: Muiderslot

Publicatiedatum: 28/12/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.