Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Laatste kans: dwalen met verhalen

Tot en met 6 februari 2024 kan er door de binnenstad van Haarlem gedwaald worden langs een sfeervolle route. ’Haarlem licht op, Dwalen met Verhalen’ zal zorgen voor een unieke beleving, waarbij de geschiedenis van Haarlem zich zal herbeleven.

Haarlem heeft een rijke binnenstad als het gaat om gezinnen met kinderen die er graag op uit trekken. We vertellen ze fantasievolle verhalen en maken ze graag bekend met de oude stad Haarlem. Maar zijn deze oude verhalen van Haarlem nog wel bekend bij de jongere generatie? Middels het recyclen van deze oude verhalen naar hedendaagse gebeurtenissen, laten we jong en oud verrassen met de ‘Verborgen Verhalen’.

Om bezoekers in de binnenstad op donkere dagen te verwelkomen, investeren de ondernemers van de binnenstad in extra sfeer en beleving om zo de stad nog aantrekkelijker te maken. ‘Haarlem Licht Op, Dwalen met Verhalen’ zal zorg dragen voor een unieke beleving, waarbij de geschiedenis van Haarlem zich zal herbeleven. Dit jaar is de route uitgebreid en zullen er niet zes maar acht ‘nieuwe’ legendes de binnenstad verlichten.

De legendarische lichtfiguren. Illustratie: Eric Coolen, via Visit Haarlem.

Ga je mee op lichttour?

De verhalen achter de ‘nieuwe’ legendes zijn ter plekke te lezen en middels een QR-code wordt dit gehele verhaal getoond. Voor de bezoekers die minder op hun telefoon gesteld zijn, is er een boekje samengesteld waar de verhalen in terug te lezen zijn, met informatie en de route door de binnenstad. Deze zal worden aangeboden bij VVV Haarlem.

De lichtobjecten laten je dwalen dwars door de binnenstad van Haarlem heen: Kenau (Stationsplein), Krokodil (Nieuwe Gracht / Kruisstraat), Mug (Krocht), Heks (Klokhuisplein), Reus van Haarlem (Damstraat / t.h.v. Parkeergarage de Appelaar), Zeemeermin (Warmoesstraat / Anegang), Draak (Verwulft / Koningstraat), Uitvinder Laurens Janszoon Coster (Gedempte Oude Gracht / Raaks). Download hier de plattegrond.

Kijk voor meer informatie op de website van Visit Haarlem.

Zeemeermin. Illustratie: Eric Coolen, via Visit Haarlem.

Bron: Visit Haarlem

Publicatiedatum: 22/01/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.