“Voor mij is fotografie en vooral culinaire fotografie zoveel meer dan alleen het vastleggen van beelden van heerlijke gerechten. Het is als reizen door eten, contact maken met mensen uit verschillende culturen en nieuwe werelden van smaken en culinaire tradities ontdekken. Het is een kunstvorm waarmee ik kan onderzoeken en experimenteren, terwijl ik tegelijkertijd mijn ervaringen met anderen kan delen door middel van mijn foto’s”. Yessica Duque.
Elk werk vertelt een eigen verhaal. In de middeleeuwen was er al sprake van een wereldkeuken. Toen maakte Europa onder andere kennis met nieuwe Arabische ingrediënten en kooktechnieken. Eeuwenlang is in de slotkeuken voedsel uit de kasteeltuinen verwerkt. In het werk van Duque is de mix van invloeden uit verschillende wereldkeukens een leidraad. Aan de hand van een smakelijke audiotour word je meegenomen door het kasteel waar oud en nieuw samenkomen.
Over Yessica Duque
Fotograaf Yessica Duque (Venezuela) woont sinds 2008 in Nederland en is sinds 2016 gespecialiseerd in foodfotografie en foodstyling. Ze houdt ervan om te experimenteren met verschillende stijlen, licht, elementen, sfeer en compositie.Haar expertise in foodfotografie wordt zeer gewaardeerd door Le Cordon Bleu Paris en Leiths School of Food and Wine in Londen. Foodstyling doet ze onder andere voor Media at ICC – The International Culinary Center New York.
In 2019 is haar werk vertoond op het scherm en gepubliceerd in de catalogus van The Food Photo Festival in Vejle, Denemarken. Yessica stond tijdens de Foodelia Awards in 2019 in de top tien van Best Food Photographer of the Year. In 2021 maakte ze deel uit van de finalisten tentoonstelling bij Royal Photographic Society Gallery Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021, Bristol UK en was ze winnaar bij IACP Internationale vereniging van culinaire professionals Awards 2021, in Birmingham, Alabama USA.
Rondleidingen
Ontdek de foto’s van foodstylist en fotograaf Yessica Duque in de presentatie Kleuren en smaken onthuld. Deze rondleiding staat in het teken van eten en recepten door de eeuwen heen. De werken van Duque zijn een mooie hedendaagse tegenhanger van de stillevens uit de zeventiende eeuw van het Muiderslot. Ga mee en ontdek de rijke culinaire geschiedenis van het slot!
Praktische informatie
Data: 23 en 30 september 2023. De tours zijn Nederlandstalig en duren ongeveer een uur. De tours en beginnen om 11:00 uur.
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze rondleiding en is dus gratis te volgen. Wel dien je een kaartje te moeten kopen om toegang te krijgen tot het museum. Erg geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar) met hun (groot)ouders en/of begeleiders.
Bron: Muiderslot
Publicatiedatum: 21/09/2023
Vul deze informatie aan of geef een reactie.