Hoornse Gouden Eeuwshow was succes

De licht en geluidshow ‘Twee Graden’, die zondag 22 september voor het laatst op de gevel van het Westfries Museum in Hoorn was te zien, is een groot succes geworden.

Book 1 min

De show, die het rijke Gouden Eeuw-verleden van de stad Hoorn belicht, is in dertig dagen tijd door bijna 16.000 mensen bekeken. Rond 21 uur ‘s avonds verzamelden zich gemiddeld 500 mensen op het plein en op de terrassen, met uitschieters naar 1.200.

Beeld: WFM\ Benno Ellerbroek

Wunderbar

De reacties van de bezoekers waren enthousiast. ‘Dit is het mooiste wat ik ooit in mijn leven heb gezien,’ zei één van hen, waarbij hij de eerste kus van zijn geliefde voor het gemak maar even naar de achtergrond schoof. Aangezien Hoorn veel toeristen trekt, klonk de bewondering in vele talen: supergaaf, merveilleux, wonderfull en wunderbar.

Hoogtepunt

Als er al enige kritiek was, dan was dat omdat de show, waarvan zowel een Nederlandse als  een Engelse versie was, zo kort duurde: 17 minuten. Volgens Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, en schrijver van het scenario, had de lengte alles te maken met het beschikbare budget. Nu de show zoveel bekijks heeft getrokken, zal dat de volgende keer waarschijnlijk iets makkelijker gaan. Voor Geerdink was de show in ieder geval één van de hoogtepunten van het Jaar van de Gouden Eeuw.

Traditie

Als het aan de Stichting Het Verhaal van Hoorn ligt, initiatiefnemer van de show, wordt het een jaarlijkse traditie, zo laat woordvoerster Ingrid Docter weten: “Er zijn nog zoveel mooie verhalen te vertellen.”

Publicatiedatum: 24/09/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN