Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Historische Vereniging Wormerveer organiseert gedichtenwedstrijd

Op 13 april 2024 zijn er festiviteiten in verband met de officiële opening van de nieuwe Zaanbrug. Die vinden plaats in de Stoomhal in Wormer en de Vermaning in Wormerveer. In de Stoomhal wordt onder andere een film over de Zaanbrug vertoond en in de Vermaning is een tentoonstelling van afbeeldingen van de brug.

Ter gelegenheid van de opening van de brug organiseert de Historische Vereniging Wormerveer een gedichtenwedstrijd met als thema de Zaanbrug. De voorwaarden bij deze wedstrijd zijn:

– per persoon mag maximaal één gedicht ingezonden worden
– het gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest
– het gedicht moet aansluiten bij het thema Zaanbrug (belevenissen, gebeurtenissen, ergernissen)
– het gedicht moet passen op een halve A4
– elke Wormerlander en Zaankanter mag meedoen.

Krommenieerpad, Wormerveer, 1945. Collectie Provinciale Atlas Noord-Holland, Noord-Hollands Archief.

De gedichten kunnen tussen 1 februari en 15 maart 2024 ingezonden worden. De HVW ontvangt de deelnemende gedichten bij voorkeur digitaal via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van ‘Inzending gedichten Zaanbrug’.

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. De genomineerden wordt gevraagd hun gedicht tijdens de opening van de tentoonstelling Zaanbrug in de Vermaning op 13 april 2024 voor te dragen. De genomineerde gedichten en ook oude gedichten over de Zaanbrug worden tentoongesteld in de Vermaning, en zullen ook gedeeld worden op de websites van het Historisch Genootschap Wormer, de Historische Vereniging Wormerveer en de Stichting Historisch Oost-Knollendam en op de Facebookpagina’s Wormerveer en Wormerveerders en Je bent een Wormerlander als.. De eerste prijs is een print van het winnende gedicht op een postkaart. De kaart wordt aan elke bezoeker van de tentoonstellingen in de Stoomhal en de Vermaning uitgereikt.

Bron: Historische Vereniging Wormerveer

Publicatiedatum: 02/02/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.